
Найсмачніший замінник какао – суперпродукт кероб. Дуже хочеться поділиться цікавими фактами про цю солодку знахідку.
Кероб – це плід вічнозеленого ріжкового дерева, що росте на Кіпрі, в Італії, Іспанії та інших країнах Середземномор'я. Плоди ріжкового дерева нагадують стручки. Вони абсолютно непридатні для їжі в сирому вигляді, але їх сушений варіант використовується в кулінарії для кондитерських виробів як солодкий порошок. На вигляд і на смак кероб схожий на какао-порошок, але його колір не такий інтенсивний, має рожевий відтінок. Як і інші суперпродукти, ріжкове дерево багате на природні харчові волокна, вітаміни і мікроелементи, необхідні для нашого організму: складаються з білка, містять вітаміни А, В, В2, D, калій, магній, фосфор. Незважаючи на багату корисними речовинами композицію, на відміну від інших суперпродуктів, кероб є унікальним: порошок з його плодів, не містить кофеїну або теоброміну – психотропних речовин, що викликають залежність, а кальцій і цинк у складі керобу забезпечать вашій шкірі здоровий вигляд.
В цілому, кероб може повністю замінити шоколад. Смак не гірший, і калорій на 30% менше! Можна з упевненістю сказати, що цей суперпродукт – ідеальний вибір для солодкого десерту без шкоди для вашої фігури. Давайте же скоріше перейдемо від слів до справи. Рецепт цього смаколика для вашого задоволення. J
Гарячий напій
Інгредієнти:
- Молоко – 1скл.;
- Порошок керобу – 2 ст. л.;
- Ванілін – за смаком
- Кориця – за смаком.
Готуємо:
Молоко наливаємо в невелику каструльку, насипаємо кероб та добре розмішуємо, щоб весь порошок розчинився і не було грудочок. Підігріваємо напій до потрібної нам температури. Для солодкості можна додати 1 ч. л. меду або кленового сиропу.
Цукерки з керобу
Інгредієнти на 10 цукерок:
- Фініки (без кісточок) – 2 ст. л.;
- Кокосова стружка – ½ скл.;
- Кероб – 2 ст. л.;
- Вода – 1-2 ст. л.;
- Ваніль – за смаком;
- Кориця – за смаком.
Для оздоблення:
- Кокосова стружка;
- Кунжут;
- Подрібнені горіхи;
- Кориця.
Готуємо:
Беремо фініки та збиваємо їх у блендері до однорідної маси. Якщо консистенція занадто суха, додаємо 1 ст. л. води і збиваємо ще раз. Потім додаємо всі інші інгредієнти: кероб, стружку і ваніль. Ще раз добре збиваємо, якщо потрібно додаємо ще 1 ст. л. води. Важливо, щоб консистенція була цупкою, нерідкою, щоб з неї можна було формувати цукерки. Всю масу дістаємо з блендера і викладаємо в окрему тарілку. Беремо 1 ст. л. маси і формуємо кульку, обкатуємо її в керобі, кокосовій стружці або кунжуті і відкладаємо на тарілку. Всього вийде близько 10 цукерок. Близько години цукерки мають відлежатися при кімнатній температурі або в холодильнику.