.


Азбука суперпродуктів: кероб

Найсмачніший замінник какао – суперпродукт кероб. Дуже хочеться поділиться цікавими фактами про цю солодку знахідку.

Кероб – це плід вічнозеленого ріжкового дерева, що росте на Кіпрі, в Італії, Іспанії та інших країнах Середземномор'я. Плоди ріжкового дерева нагадують стручки. Вони абсолютно непридатні для їжі в сирому вигляді, але їх сушений варіант використовується в кулінарії для кондитерських виробів як солодкий порошок. На вигляд і на смак кероб схожий на какао-порошок, але його колір не такий інтенсивний, має рожевий відтінок. Як і інші суперпродукти, ріжкове дерево багате на природні харчові волокна, вітаміни і мікроелементи, необхідні для нашого організму: складаються з білка, містять вітаміни А, В, В2, D, калій, магній, фосфор. Незважаючи на багату корисними речовинами композицію, на відміну від інших суперпродуктів, кероб є унікальним: порошок з його плодів, не містить кофеїну або теоброміну – психотропних речовин, що викликають залежність, а кальцій і цинк у складі керобу забезпечать вашій шкірі здоровий вигляд.

В цілому, кероб може повністю замінити шоколад. Смак не гірший, і калорій на 30% менше! Можна з упевненістю сказати, що цей суперпродукт –  ідеальний вибір для солодкого десерту без шкоди для вашої фігури. Давайте же скоріше перейдемо від слів до справи. Рецепт цього смаколика для вашого задоволення. J

Гарячий напій
Інгредієнти:

  • Молоко – 1скл.;
  • Порошок керобу – 2 ст. л.;
  • Ванілін – за смаком
  • Кориця – за смаком.

 

Готуємо:

Молоко наливаємо в невелику каструльку, насипаємо кероб та добре розмішуємо, щоб весь порошок розчинився і не було грудочок. Підігріваємо напій до потрібної нам температури. Для солодкості можна додати 1 ч. л. меду або кленового сиропу.

Цукерки з керобу

Інгредієнти на 10 цукерок:

  • Фініки (без кісточок) – 2 ст. л.;
  • Кокосова стружка – ½ скл.;
  • Кероб – 2 ст. л.;
  • Вода – 1-2 ст. л.;
  • Ваніль – за смаком;
  • Кориця – за смаком.

 

Для оздоблення:

  • Кокосова стружка;
  • Кунжут;
  • Подрібнені горіхи;
  • Кориця.

 

Готуємо:

Беремо фініки та збиваємо їх у блендері до однорідної маси. Якщо консистенція занадто суха, додаємо 1 ст. л. води і збиваємо ще раз. Потім додаємо всі інші інгредієнти: кероб, стружку і ваніль. Ще раз добре збиваємо, якщо потрібно додаємо ще 1 ст. л. води. Важливо, щоб консистенція була цупкою, нерідкою, щоб з неї можна було формувати цукерки. Всю масу дістаємо з блендера і викладаємо в окрему тарілку. Беремо 1 ст. л. маси і формуємо кульку, обкатуємо її в керобі, кокосовій стружці або кунжуті і відкладаємо на тарілку. Всього вийде близько 10 цукерок. Близько години цукерки мають відлежатися при кімнатній температурі або в холодильнику.


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва