.


Зустрічаємо перше свято весни – Масляну, а разом з нею рецепти найсмачніших млинців

  1. Легкі млинці без яєць

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ½ скл.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Кухонна сіль – ½ ч. л. ;
  • Сода – ½ ч. л. ;
  • Молоко – 1 л.;
  • Вершкове масло – ¾  пачки;
  • Цукор – 2-3 ст.л.

 

Готуємо:

Змішуємо такі інгредієнти: сіль, цукор, молоко (половину), борошно і соду. Перемішуємо гарненько до отримання однорідної маси (суміш має бути схожа на сметану). Так не буде грудочок. Додаємо олію і знову добре перемішуємо. Решту молока ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім обережно вливаємо в рідке тісто, безперервно помішуючи його.
Тепер беремо вершкове масло і розтоплюємо його на пательні. У ній  і будемо пекти млинці. Олію змішуємо з тістом і знову перемішуємо.
Тоненьким шаром наливаємо рідку масу на пательню і готуємо на середньому вогні, як зазвичай випікають млинці.
Після випічки першої порції пательню більше не змащуємо вершковим маслом, а продовжуємо пекти млинці.
Подаємо млинці  до столу з  варенням, сметаною, шоколадом, ягодами, з будь-чим що до душі!

2. Млинці з куркумою

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 3 скл.;
  • Сіль – 1/3 ч. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Куркума – 1/3 ч. л.;
  • Рослинна олія – 0,4 скл.;
  • Сода – ½ ч. л.;
  • Пшеничне борошно – 2 скл.;
  • Вівсяне борошно – 1,5 скл.

 

Готуємо:

У воду додаємо сіль, цукор, куркуму і олію. Ретельно перемішуємо.
Поступово всипаємо борошно, змішане з содою. Тісто має бути консистенції рідкої сметани. Злегка змащуємо добре розігріту пательню рослинною олією. Це потрібно зробити тільки перед першим млинцем, щоб він не прилип. Зменшуємо вогонь до помірного і печемо млинці. Одразу після випікання млинець можна змастити маслом – розтопленим гхі або просто шматочком вершкового масла.

3. Млинці з горіхами та журавлиною

Інгредієнти:

  • Яблучний сік – ½ скл.;
  • Коричневий цукор – 1 ст. л;
  • Рослинна олія – 2 ст. л;
  • Борошно – 1/3 скл.;
  • Гречане борошно – 1 скл.;
  • Олія для смаження;
  • Розпушувач  – 1 ч. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Кориця – 1ч. л. ;
  • Ваніль – 1 ч. л.;
  • Вода – 2 ст. л.;
  • Грецькі горіхи –  ½ скл.;
  • Сушена журавлина – ½ скл.

 

Готуємо:

Змішуємо сік, цукор, рослинну олію, борошно, розпушувач і сіль, збиваємо міксером. Дуже добре розігріваємо пательню. Додаємо трохи рослинної олії. Додаємо корицю, ваніль, трохи води, якщо потрібно розбавити тісто. Додаємо дрібно нарубані горішки та журавлину. За допомогою ложки виливаємо на пательню невеличкі порції млинців. Смажимо 2 хвилини з кожного боку. Викладаємо млинці, при подачі поливаємо медом.


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва