
Цей рецепт – саме натхнення. Поєднання мигдалю і кокосу, спецій: кориці, імбиру і кардамону, приводить у захват смакові рецептори.
Звучить чарівно, на справі – шалено смачно. Ви можете насолоджуватися ними за сніданком, пряні кульки так само будуть оригінальним десертом для будь-якої трапези. Вибір за вами. Детальна інструкція приготування трохи нижче. Впевнені, лише однієї вам не вистачить! J
Інгредієнти на 18-20 порцій:
- Тертий кокосовий горіх, несолодкий – ½ скл. + 2 ст. л.;
- Сирий мигдаль – ½ скл.;
- Насіння конопель – 2 ст. л.;
- Кокосова олія – 1 ст. л.;
- Ванільний екстракт – ½ ч. л.;
- Мигдальна олія – ¼ чашки;
- Мелена кориця – 1 ч. л.;
- Мелений імбир – 1 ч. л.;
- Мелений кардамон – ½ ч. л.;
- Мелений чорний перець – ¼ ч. л.;
- Мелена гвоздика – ¼ ч. л.;
- Запашний перець – ¼ ч. л.;
- Дрібнозерниста морська сіль – ¼ ч. л.
Готуємо:
Спершу, злегка підрум'янюємо на вогні 2 ст. л. подрібненого кокосу. Потім збиваємо у комбайні мигдаль та ½ чашки тертого кокосу до максимального подрібнення мигдалю. Потім додаємо всі інші інгредієнти за виключенням підсмаженого кокосу. Змішуємо до однорідної консистенції. Формуємо з отриманої маси кульки. Лише після того як вони будуть рівної круглої форми, обвалюємо їх у кокосі. Так вони будуть ще смачнішими. Відправляємо їх у холодильник і зберігаємо у скляній ємності. Так вони зможуть зберегти форму. Якщо ж ви хочете, щоб ваші кульки були трішки м'якшими, за 10-15 хвилин до подачі на стіл, дістаньте з холодильника.
Смачного!