
Хумус являє собою пюре з нуту, заправлене оливковою або кунжутною олією, з додаванням різноманітних спецій. На сході подається як холодна закуска або соус, традиційно з пітою, лавашем. Хумус належить до ліванській національної кухні.
Це унікальний продукт, неймовірно популярний в країнах Середземномор'я і Близького Сходу. Ця корисна страва з неповторним смаком не вимагає особливих зусиль для приготування.
Основним інгредієнтом хумусу є нут.
Нут називають турецьким, іспанським або баранячим горохом. Нут являє собою великий піщано-жовтий горох із загостреною верхівкою. На сьогоднішній день нут – це одна з найпоширеніших бобових культур у світі.
Інгредієнти на 2 порції:
- Часник – 4 зубчики;
- Нут консервований – 800 г;
- Сіль – 1 ст. л.;
- Тахіні – 6 ½ ст. л.;
- Вода – 8 ст. л.;
- Сік лимонний – 1 ½ скл.;
- Олія оливкова – 2 ст. л.;
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.;
- Кмин – за смаком;
- Паприка – за смаком;
- Петрушка – 2 ст. л.;
- Розмарин – 1 ст. л.
Декілька слів про консервований нут. Його часто можна зустріти в магазині, це дуже зручний і простий у приготуванні продукт. Містить в собі багатий арсенал корисних речовин. Консервований нут є відмінним джерелом клітковини і рослинного білка. Вживання консервованого нуту в їжу робить сприятливий вплив на здоров'я людини. Консервований нут зовсім не потрібно готувати, досить злегка промити його водою перед додаванням у страву.
Готуємо:
Всі інгредієнти збиваємо у блендері до однорідної маси кремової текстури.
Додаємо спеції за смаком.