.


Рецепт хумусу з консервованого нуту

Хумус являє собою пюре з нуту, заправлене оливковою або кунжутною олією, з додаванням різноманітних спецій. На сході подається як холодна закуска або соус, традиційно з пітою, лавашем. Хумус належить до ліванській національної кухні.

Це унікальний продукт, неймовірно популярний в країнах Середземномор'я і Близького Сходу. Ця корисна страва з неповторним смаком не вимагає особливих зусиль для приготування.

Основним інгредієнтом хумусу є нут.
Нут називають турецьким, іспанським або баранячим горохом. Нут являє собою великий піщано-жовтий горох із загостреною верхівкою. На сьогоднішній день нут – це одна з найпоширеніших бобових культур у світі.

Інгредієнти на 2 порції:

  • Часник – 4 зубчики;
  • Нут консервований – 800 г;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Тахіні – 6 ½  ст. л.;
  • Вода – 8 ст. л.;
  • Сік лимонний – 1 ½ скл.;
  • Олія оливкова – 2 ст. л.;
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.;
  • Кмин – за смаком;
  • Паприка – за смаком;
  • Петрушка – 2 ст. л.;
  • Розмарин – 1 ст. л.

 
Декілька слів про консервований нут. Його часто можна зустріти в магазині, це дуже зручний і простий у приготуванні продукт. Містить в собі багатий арсенал корисних речовин. Консервований нут є відмінним джерелом клітковини і рослинного білка. Вживання консервованого нуту в їжу робить сприятливий вплив на здоров'я людини. Консервований нут зовсім не потрібно готувати, досить злегка промити його водою перед додаванням у страву.

Готуємо:
Всі інгредієнти збиваємо у блендері до однорідної маси кремової текстури.
Додаємо спеції за смаком.


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва