
Чатні з авокадо
Інгредієнти :
- Авокадо (середній) – 1 шт.;
- Сіль – ½ ч.л.;
- Чорний перець – ½ ч. л.;
- Асафетіда – 1 щіпка;
- Цукор –1 ч. л.;
- Лимонний сік – 1 ч. л.;
- Вершки або йогурт – 3 ст. л.
Готуємо:
Миємо авокадо. Розрізаємо його і виймаємо кісточку. Відокремлюємо м'якоть авокадо від шкірки. Розминаємо до однорідної маси. Збиваємо з іншими інгредієнтами до консистенції крему.
Індійська заправка з манго і карі
Інгредієнти на 4 порції:
- Манго – 1 шт.;
- Карі – 1 ст. л.;
- Гарам-масала– 1 ст. л.;
- Кардамон – 1 ч. л.;
- Сіль морська – 1 ч. л.;
- Олія оливкова – 50 мл;
Змішайте всі інгредієнти у блендері до стану кремоподібного соусу.
Хумус із перцем
Інгредієнти:
- Нут варений або консервований – 1 ½ скл.;
- Мигдаль – ½ скл.;
- Часник – 1 зубчик;
- Великий солодкий перець запечений і очищений – 1шт.;
- Сік 1 лимона;
- Тахині – 1 ст. л.;
- Чилі, харіса або аджика – за бажанням;
- Вода – ¼ скл.;
- Сіль і перець – за смаком;
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Готуємо:
Перець запекаємо та очищуємо.
У блендері подрібнюємо горіхи, додаємо тахині, часник і ще раз подрібнюємо. Додаємо всі інші інгредієнти крім води і подрібнюємо до однорідності. За допомогою кип'яченої води робимо соус бажаної консистенції. Солимо і перчимо за смаком, можна додати більше чилі, або часнику, або лимонного соку – все на ваш смак.
Ставимо в холодильник на 1-2 години, і можна подавати!
Соус гуакамоле
Інгредієнти :
- Стиглі м'які авокадо – 3 шт.;
- Тверді помідори – 3 шт.;
- Червоний болгарський перець – 1 шт.;
- Перчик халапеньо (можна використовувати мариновані) – 2 шт.;
- Кінза або петрушка – 1 пучок;
- Часник – 2 зубчики;
- Сік половинки лимона або 1 лайма;
Сіль;
- Перець.
Готуємо:
Ріжемо авокадо навпіл, дістаємо кісточку. Виймаємо м'якоть ложкою і викладаємо в миску.
М'якоть авокадо змішуємо з лимонним соком.
Дрібно ріжемо болгарський перець, перчик халапеньо, кінзу і часник. Додаємо до приготованої маси, змішуємо.
Дрібно нарізаємо помідори і додаємо туди ж. Злегка перемішуємо масу.
додаємо сіль та перець за смаком. Соус гуакамоле готовий.
Песто з базиліком
Інгредієнти на 4 порції:
- Олія оливкова – 7 ст. л.;
- Сіль – за смаком;
- Базилік – 1 пучок;
- Часник – 1 зубчик;
- Горішки кедрові – 40 г;
- Тертий сир пармезан – 50 г.
Готуємо:
Миємо листя базиліка і даємо йому добре обсохнути. Викладаємо у блендер 1 зубчик часнику (попередньо почищений і розрізаний навпіл) і кедрові горішки, додаємо трохи солі і вливаємо оливкову олію. Подрібнюємо до стану пюре. Додаємо сир, сіль і олію за бажанням.
Соус тхина
Інгредієнти на 3 порції:
- Кунжутне насіння – 1 ½ скл.;
- Олія оливкова – 1 ½ ст. л.;
Готуємо:
Кунжут викладаємо у блендер з металевим ножем, додаємо трохи олії, подрібнюємо до отримання пасти, приблизно 5 хвилин. За необхідності додаємо олію до отримання м'якої пасти, вона має бути як згущене молоко.