.


Такого ви ще не куштували! Добірка найсмачніших вегетаріанських соусів

Чатні з авокадо

Інгредієнти :

  • Авокадо (середній) – 1 шт.;
  • Сіль ½  ч.л.;
  • Чорний перець ½ ч. л.;
  • Асафетіда 1 щіпка;
  • Цукор  1 ч. л.;
  • Лимонний сік – 1 ч. л.;
  • Вершки або йогурт – 3 ст. л.

Готуємо:

Миємо авокадо. Розрізаємо його і виймаємо кісточку. Відокремлюємо м'якоть авокадо від шкірки. Розминаємо до однорідної маси. Збиваємо з іншими інгредієнтами до консистенції крему.

 

Індійська заправка з манго і карі

Інгредієнти на 4 порції:

  • Манго – 1 шт.;
  • Карі – 1 ст. л.;
  • Гарам-масала– 1 ст. л.;
  • Кардамон – 1 ч. л.;
  • Сіль морська – 1 ч. л.;
  • Олія оливкова – 50 мл;

Змішайте всі інгредієнти у блендері до стану кремоподібного соусу.

Хумус із перцем

Інгредієнти:

  • Нут варений або консервований – 1 ½ скл.;
  • Мигдаль – ½  скл.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Великий солодкий перець запечений і очищений – 1шт.;
  • Сік 1 лимона;
  • Тахині – 1 ст. л.;
  • Чилі, харіса або аджика – за бажанням;
  • Вода – ¼  скл.;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Готуємо:

Перець запекаємо та очищуємо.
У блендері подрібнюємо горіхи, додаємо тахині, часник і ще раз подрібнюємо. Додаємо всі інші інгредієнти крім води і подрібнюємо до однорідності. За допомогою кип'яченої води робимо соус бажаної консистенції. Солимо і перчимо за смаком, можна додати більше чилі, або часнику, або лимонного соку – все на ваш смак.
Ставимо в холодильник на 1-2 години, і можна подавати!


Соус
гуакамоле

Інгредієнти :

  • Стиглі м'які авокадо – 3 шт.;
  • Тверді помідори – 3 шт.;
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • Перчик халапеньо (можна використовувати мариновані) – 2 шт.;
  • Кінза або петрушка – 1 пучок;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сік половинки лимона або 1 лайма;

Сіль;

  • Перець.

Готуємо:

Ріжемо авокадо навпіл, дістаємо кісточку. Виймаємо м'якоть ложкою і викладаємо в миску.
М'якоть авокадо змішуємо з лимонним соком.
Дрібно ріжемо болгарський перець, перчик халапеньо, кінзу і часник. Додаємо до приготованої маси, змішуємо.
Дрібно нарізаємо помідори і додаємо туди ж. Злегка перемішуємо масу.
додаємо сіль та перець за смаком. Соус гуакамоле готовий.

Песто з базиліком


Інгредієнти на 4 порції:

  • Олія оливкова –  7 ст. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Базилік – 1 пучок;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Горішки кедрові – 40 г;
  • Тертий сир пармезан – 50 г.

Готуємо:

Миємо листя базиліка і даємо йому добре обсохнути. Викладаємо у блендер 1 зубчик часнику (попередньо почищений і розрізаний навпіл) і кедрові горішки, додаємо трохи солі і вливаємо оливкову олію. Подрібнюємо до стану пюре. Додаємо сир, сіль і олію за бажанням.


Соус тхина

Інгредієнти  на 3 порції:

  • Кунжутне насіння  – 1 ½ скл.;
  • Олія оливкова – 1 ½ ст. л.;

Готуємо:

Кунжут викладаємо у блендер з металевим ножем, додаємо трохи олії, подрібнюємо до отримання пасти, приблизно 5 хвилин. За необхідності додаємо олію до отримання м'якої пасти, вона має бути як згущене молоко.

 


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва