.


ТОП-3 рецептів смачних вегетаріанських салатів

Салат з нутом і печеними баклажанами

Інгредієнти:

  • Нут (попередньо замочити у воді на 12-24 години) – 1 ст.;
  • Баклажани дрібні – 3 шт.;
  • Топлене масло – 1 ст. л.;
  • Помідори маленькі – 4 шт.;
  • Петрушка, кріп і базилік – 1 пучок;
  • Бринза з овечого молока – за смаком.

Заправка:

  • Оливкова олія extra-virgin;
  • Сік половинки лимона;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Суміш приправ за'атар;
  • Кельтська сіль;
  • Чорний мелений перець.

Готуємо:

Готуємо нут. Попередньо замочений нут доводимо до кипіння у трохи підсоленій воді, зменшуємо вогонь і варимо до готовності 40-60 хвилин.
Далі запікаємо баклажани. Попередньо розігріваємо духовку. Баклажани нарізаємо кубиками, окропивши топленим маслом і сіллю, запікаємо протягом 20-30 хвилин при 175 ° С.
Нарізаємо трави, помідори і бринзу. Готуємо заправку, розчавлюємо часник і змішуємо всі інгредієнти за смаком. Збираємо салат і подаємо в одному великому блюді.

 

Салат з броколі і спагеті з цукіні


Інгредієнти:

  • Броколі – 1 качан;
  • Цукіні – 1 шт.;
  • Авокадо стигле – 1 шт.;
  • Листя шпинату – 2 жмені.

Для соусу:

  • Сік 1 лайма;
  • Тахині (або кунжут, подрібнений у борошно в кавомолці) – 1 ст. л.;
  • Соєвий соус  – 1 ст. л.;
  • Мед або інший підсолоджувач – 1 ч. л.;
  • Насіннячка кунжуту та соняшнику для прикраси.


Готуємо:

Розрізаємо броколі на суцвіття і занурюємо в окріп на 2-3 хвилини. Так броколі збереже свою хрустку текстуру і максимум вітамінів.
Нарізаємо цукіні на тертці для корейської моркви. Щоб спагеті вийшли довгі, ріжемо цукіні вздовж, а не впоперек.
Змішуємо всі інгредієнти соусу.
У глибоку тарілку викладаємо шпинат, броколі, спагеті з цукіні, нарізаний кубиками авокадо і поливаємо овочі соусом, добре перемішавши.
Посипаємо салат насінням і подаємо до столу.
(salatshop.ru)

Теплий салат із зеленої квасолі



Теплый салат из зеленой фасоли рецепт с фото
 

Інгредієнти:

  • Квасоля зелена стручкова – 400 г;
  • Помідори чері – 200 г;
  • Кунжутне насіння – 1 ст. л.;
  • Олія оливкова – 2 ст. л.;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Базилік зелений – 5 стебел;
  • Сіль морська – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Готуємо:

Квасолю ставимо готуватися у пароварці або варимо в окропі 2-3 хвилини.
Поки квасоля готується, розрізаємо кожен помідор навпіл.
Вичавлюємо сік з лимона, змішуємо його з оливковою олією, додаємо сіль, перець, базилік і кунжут.
Заправляємо половинки чері отриманим соусом.
Додаємо в миску до помідорів в соусі гарячу квасолю.
Перемішуємо і одразу подаємо.


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва