
Салат з нутом і печеними баклажанами
Інгредієнти:
- Нут (попередньо замочити у воді на 12-24 години) – 1 ст.;
- Баклажани дрібні – 3 шт.;
- Топлене масло – 1 ст. л.;
- Помідори маленькі – 4 шт.;
- Петрушка, кріп і базилік – 1 пучок;
- Бринза з овечого молока – за смаком.
Заправка:
- Оливкова олія extra-virgin;
- Сік половинки лимона;
- Часник – 1 зубчик;
- Суміш приправ за'атар;
- Кельтська сіль;
- Чорний мелений перець.
Готуємо:
Готуємо нут. Попередньо замочений нут доводимо до кипіння у трохи підсоленій воді, зменшуємо вогонь і варимо до готовності 40-60 хвилин.
Далі запікаємо баклажани. Попередньо розігріваємо духовку. Баклажани нарізаємо кубиками, окропивши топленим маслом і сіллю, запікаємо протягом 20-30 хвилин при 175 ° С.
Нарізаємо трави, помідори і бринзу. Готуємо заправку, розчавлюємо часник і змішуємо всі інгредієнти за смаком. Збираємо салат і подаємо в одному великому блюді.
Салат з броколі і спагеті з цукіні
Інгредієнти:
- Броколі – 1 качан;
- Цукіні – 1 шт.;
- Авокадо стигле – 1 шт.;
- Листя шпинату – 2 жмені.
Для соусу:
- Сік 1 лайма;
- Тахині (або кунжут, подрібнений у борошно в кавомолці) – 1 ст. л.;
- Соєвий соус – 1 ст. л.;
- Мед або інший підсолоджувач – 1 ч. л.;
- Насіннячка кунжуту та соняшнику для прикраси.
Готуємо:
Розрізаємо броколі на суцвіття і занурюємо в окріп на 2-3 хвилини. Так броколі збереже свою хрустку текстуру і максимум вітамінів.
Нарізаємо цукіні на тертці для корейської моркви. Щоб спагеті вийшли довгі, ріжемо цукіні вздовж, а не впоперек.
Змішуємо всі інгредієнти соусу.
У глибоку тарілку викладаємо шпинат, броколі, спагеті з цукіні, нарізаний кубиками авокадо і поливаємо овочі соусом, добре перемішавши.
Посипаємо салат насінням і подаємо до столу.
(salatshop.ru)
Теплий салат із зеленої квасолі
Інгредієнти:
- Квасоля зелена стручкова – 400 г;
- Помідори чері – 200 г;
- Кунжутне насіння – 1 ст. л.;
- Олія оливкова – 2 ст. л.;
- Лимон – 1 шт.;
- Базилік зелений – 5 стебел;
- Сіль морська – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком.
Готуємо:
Квасолю ставимо готуватися у пароварці або варимо в окропі 2-3 хвилини.
Поки квасоля готується, розрізаємо кожен помідор навпіл.
Вичавлюємо сік з лимона, змішуємо його з оливковою олією, додаємо сіль, перець, базилік і кунжут.
Заправляємо половинки чері отриманим соусом.
Додаємо в миску до помідорів в соусі гарячу квасолю.
Перемішуємо і одразу подаємо.