
Це східне лакомство своїм смаком зможе вразити навіть найвибагливішого гурмана. Ароматна халва має дуже корисні властивості. Кунжутна насичує кальцієм і фосфором, халва з родзинками здійснює гарний вплив на роботу печінки, а халву на основі льону застосовують у дієтах, як засіб для схуднення. Тож менше слів, більше діла! Швидше беріться за приготування смачної і корисної халви!
Кунжутна халва
Інгредієнти:
- Кунжут – 2 скл.;
- Кокосова стружка – ½ скл.;
- Какао або кероб – 1 ½ ст. л.;
- Ваніль – за смаком;
- Мед (краще густий) – 2 ст. л.
Готуємо:
Кокосову стружку перемелюємо з кунжутним борошном. Додаємо какао (кероб) і ваніль. Перемішуємо. Додаємо 1 ст. ложку меду і розтовкуємо суміш у ступці. За необхідності додаємо ще одну ложку і продовжуємо розминати суміш. Вона має вийти щільною, почати формуватися у грудки, але не розпливатися – важливо не переборщити з медом. Щільно утрамбовуємо отриману суміш у будь-яку форму. Відправляємо форму на 2 години в холодильник. Після того як суміш охолола, акуратно проводимо ножем по стінках форми, щоб полегшити виймання халви. Зберігатися така страва може довго.
Халва з насінням соняшника
Інгредієнти:
- Очищене соняшникове насіння – 1 скл.;
- Родзинки – ¾ скл.;
- Нерафінована соняшникова олія – 3 ст. л.
Готуємо:
Насіння подрібнюємо блендером на максимальній швидкості. Чим дрібніше перемелеться насіння, тим смачніше буде халва. Додаємо до насіння родзинки, продовжуємо подрібнювати все разом. Перемішуємо. Додаємо олію, перемішуємо. З отриманої маси формуємо руками фігуру потрібної форми або робимо кульки. Можна застелити силіконову форму харчовою плівкою, викласти туди халву, утрамбувати руками, а потім акуратно вийняти разом з плівкою. Плівку знімаємо – отримуємо халву.
Лляна халва
Інгредієнти:
- Насіння льону – 200 г;
- Мед – 3 ст. л.;
- Апельсинова цедра – 1 ч. л.;
- Кунжутне борошно – 1 склянка.
Готуємо:
Подрібнюємо у блендері насіння льону, додаємо трохи води або апельсинового соку. Натираємо цедру, додаємо борошно і змішуємо з медом. Якщо маса не буде формуватися, додаємо ще трохи меду. Можна додати попередньо розмочені родзинки, курагу, чорнослив. Формуємо кульки, ненадовго ставимо в холодильник.