.


Три рецепти смачної домашньої халви

Це східне лакомство своїм смаком зможе вразити навіть найвибагливішого гурмана. Ароматна халва має дуже корисні властивості. Кунжутна насичує кальцієм і фосфором, халва з родзинками здійснює гарний вплив на роботу печінки, а халву на основі льону застосовують у дієтах, як засіб для схуднення. Тож менше слів, більше діла! Швидше беріться за приготування смачної і корисної халви!

Кунжутна халва

Інгредієнти:

  • Кунжут – 2 скл.;
  • Кокосова стружка  – ½ скл.;
  • Какао або кероб  – 1 ½ ст. л.;
  • Ваніль – за смаком;
  • Мед (краще густий) – 2 ст. л.

 

Готуємо:

Кокосову стружку перемелюємо з кунжутним борошном. Додаємо какао (кероб) і ваніль. Перемішуємо. Додаємо 1 ст. ложку меду і розтовкуємо суміш у ступці. За необхідності додаємо ще одну ложку і продовжуємо  розминати суміш. Вона має вийти щільною, почати формуватися у грудки, але не розпливатися – важливо не переборщити з медом. Щільно утрамбовуємо отриману суміш у будь-яку форму. Відправляємо форму на 2 години в холодильник. Після того як суміш охолола, акуратно проводимо ножем по стінках форми, щоб полегшити виймання халви. Зберігатися така страва може довго.

Халва з насінням соняшника

Інгредієнти:

  • Очищене соняшникове насіння – 1 скл.;
  • Родзинки –  ¾ скл.;
  • Нерафінована соняшникова олія – 3 ст. л.

 

Готуємо:

Насіння подрібнюємо блендером на максимальній швидкості. Чим дрібніше перемелеться насіння, тим смачніше буде халва. Додаємо до насіння родзинки, продовжуємо подрібнювати все разом. Перемішуємо. Додаємо олію, перемішуємо. З отриманої маси формуємо руками фігуру потрібної форми або робимо кульки. Можна застелити силіконову форму харчовою плівкою, викласти туди халву, утрамбувати руками, а потім акуратно вийняти разом з плівкою. Плівку знімаємо – отримуємо халву.

Лляна халва

Інгредієнти:

  • Насіння льону – 200 г;
  • Мед – 3 ст. л.;
  • Апельсинова цедра – 1 ч. л.;
  • Кунжутне борошно – 1 склянка.

 

Готуємо:

Подрібнюємо у блендері насіння льону, додаємо трохи води або апельсинового соку. Натираємо цедру, додаємо борошно і змішуємо з медом.   Якщо маса не буде формуватися, додаємо ще трохи меду. Можна додати попередньо розмочені родзинки, курагу, чорнослив. Формуємо кульки, ненадовго ставимо в холодильник.

 


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва