.


Вегетаріанські рецепти на кожен день

Салат з апельсина та авокадо


Цей корисний салат ідеально підходить для будь-якого випадку, в будь-який час дня.
Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.;
  • Авокадо –1 шт.;
  • Фенхель – ½ шт.;
  • Салат зелений – за смаком; 
  • Сік лимонний – за смаком;
  • Сіль морська – щіпка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Горіхи кедрові – 40 г.

Готуємо:

Нарізаємо фенхель тонкими смужками і викладаємо на тарілку, поливаємо лимонним соком і трохи солимо. Авокадо розрізаємо навпіл, зрізуємо шкірку і нарізаємо часточками товщиною в пів сантиметра. Також поливаємо його лимонним соком і додаємо трохи солі. Очищений від шкірки апельсин розрізаємо навпіл і нарізаємо часточками.
На дно тарілки викладаємо листя салату (айсберг, лоло росо або дубовий салат), а на них – фенхель, авокадо і апельсин. Акуратно перемішуємо, посипаємо чорним перцем і кедровими горішками. Для яскравості прикрашаємо смужками зі свіжої моркви або червоного солодкого перцю.
 

Овочі з тофу


Ммм, легко, корисно, смачно 

 

Інгредієнти:

  • Тофу – 425 г;
  • Болгарський перець – 3 шт.;
  • Броколі – 340 г;
  • Кунжут – 1 ст. л.;
  • Імбир – 1 ст. л.;
  • Кунжутне масло – 3 ст. л.;
  • Червона паста карі – 2 ст. л.;
  • Соєвий соус  – 1/3 чашки;
  • Вода – 3 ст. л.;
  • Крохмаль – 1 ½  ч. л.

Готуємо:
Змішуємо в невеликій мисці всі інгредієнти для соусу і залишаємо в стороні.
У великій пательні розігріваємо олію та обсмажуємо в ній тофу протягом 2-3 хвилин, поки він не підрум'яниться з усіх боків. Додаємо нарізаний перець та імбир і готуємо близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Додаємо броколі і готуємо ще 2 хвилини. Додаємо соус і ретельно перемішуємо. Знімаємо з вогню і додаємо кунжут.
Подаємо одразу ж з бурим рисом або кіноа.
 

Запіканка з броколі під сирною скоринкою


Складові:

  • Картопля – 3-4 шт.;
  • Невеликий качан броколі;
  • Вершки 10-20% – 1 склянка;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Борошно – 1 ст. л.;
  • Масло вершкове – 1 ст. л.;
  • Улюблені спеції, сіль, перець.

Готуємо:

Картопельку очищаємо і ріжемо кільцями. Солимо, перчимо і додаємо трохи рослинної олії, щоб запіканка не прилипла до дна. Викладаємо у форму для запікання
Броколі поділяємо на частини. Щоб вершки при випіканні стали густими, а запіканка тримала форму, борошно трохи пасеруємо на пательні і додаємо вершки, доводимо до кипіння. Заливаємо вершковим соусом.  І зверху викладаємо тертий сир. Ставимо у духовку на 30 хвилин при температурі 200 ° С.
Запіканка готова. Смачного!)
 

Млинці


Оладки виходять неймовірно смачними і пишними. А головне те, що готуються вони з простих інгредієнтів:

  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Рослинна олія – 3-4 ст. л.

Готуємо:

У великій мисці змішуємо цукор, сіль і сухі дріжджі. Додаємо 1,5 склянки (300 мл.) теплої води (близько 40 градусів). Перемішуємо ложкою, щоб цукор, сіль і дріжджі швидше розчинилися. Просіюємо борошно через сито, всипаємо в чашу. Добре розмішуємо віночком, щоб не залишилося грудочок. Тісто має вийти густим та тягнутися.
Накриваємо харчовою плівкою, ставимо в тепле місце на годину. За годину тісто підніметься і стане повітряним. Не перемішуємо його перед тим, як смажити. Розігріваємо невелику кількість олії на пательні на середньому вогні. Викладаємо трохи тіста на поверхню пательні, на кожен оладок приблизно 2 столові ложки тіста. Обсмажуємо з двох сторін по 2-3 хвилини. Вогонь не має бути сильним, бо оладки підгорять і не пропечуться всередині. Додаємо олію у міру потреби. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12 оладок. Подаємо оладки теплими з улюбленим варенням або сиропом. Прикрашаємо ягодами.


Смузі з хурми



 

Чудовий зимній варіант поживного і смачного смузі.
Інгредієнти:

  • Хурма  – 1 шт.;
  • Банан – 1 шт.;
  • Апельсин – 1 шт.;
  • Дрібка кориці.

Готуємо:
Стиглий банан очищаємо від шкірки, нарізаємо кільцями, розкладаємо на плоскій поверхні в один шар і ставимо в морозильну камеру на пару годин (можна на ніч).
Хурма для смузі потрібна дуже м'яка. Нарізаємо її, виймаємо кісточки, якщо є. Кладемо у блендер разом з бананом. Вичавлюємо сік з одного апельсина, додаємо дрібку меленої кориці. Збиваємо блендером до однорідної консистенції. За бажанням можна додати трохи мигдалевого молока, щоб досягти більш рідкої консистенції.


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва