
Салат з апельсина та авокадо
Цей корисний салат ідеально підходить для будь-якого випадку, в будь-який час дня.
Інгредієнти:
- Апельсин – 1 шт.;
- Авокадо –1 шт.;
- Фенхель – ½ шт.;
- Салат зелений – за смаком;
- Сік лимонний – за смаком;
- Сіль морська – щіпка;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Горіхи кедрові – 40 г.
Готуємо:
Нарізаємо фенхель тонкими смужками і викладаємо на тарілку, поливаємо лимонним соком і трохи солимо. Авокадо розрізаємо навпіл, зрізуємо шкірку і нарізаємо часточками товщиною в пів сантиметра. Також поливаємо його лимонним соком і додаємо трохи солі. Очищений від шкірки апельсин розрізаємо навпіл і нарізаємо часточками.
На дно тарілки викладаємо листя салату (айсберг, лоло росо або дубовий салат), а на них – фенхель, авокадо і апельсин. Акуратно перемішуємо, посипаємо чорним перцем і кедровими горішками. Для яскравості прикрашаємо смужками зі свіжої моркви або червоного солодкого перцю.
Овочі з тофу.
Ммм, легко, корисно, смачно
Інгредієнти:
- Тофу – 425 г;
- Болгарський перець – 3 шт.;
- Броколі – 340 г;
- Кунжут – 1 ст. л.;
- Імбир – 1 ст. л.;
- Кунжутне масло – 3 ст. л.;
- Червона паста карі – 2 ст. л.;
- Соєвий соус – 1/3 чашки;
- Вода – 3 ст. л.;
- Крохмаль – 1 ½ ч. л.
Готуємо:
Змішуємо в невеликій мисці всі інгредієнти для соусу і залишаємо в стороні.
У великій пательні розігріваємо олію та обсмажуємо в ній тофу протягом 2-3 хвилин, поки він не підрум'яниться з усіх боків. Додаємо нарізаний перець та імбир і готуємо близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Додаємо броколі і готуємо ще 2 хвилини. Додаємо соус і ретельно перемішуємо. Знімаємо з вогню і додаємо кунжут.
Подаємо одразу ж з бурим рисом або кіноа.
Запіканка з броколі під сирною скоринкою
Складові:
- Картопля – 3-4 шт.;
- Невеликий качан броколі;
- Вершки 10-20% – 1 склянка;
- Сир твердий – 100 г;
- Борошно – 1 ст. л.;
- Масло вершкове – 1 ст. л.;
- Улюблені спеції, сіль, перець.
Картопельку очищаємо і ріжемо кільцями. Солимо, перчимо і додаємо трохи рослинної олії, щоб запіканка не прилипла до дна. Викладаємо у форму для запікання
Броколі поділяємо на частини. Щоб вершки при випіканні стали густими, а запіканка тримала форму, борошно трохи пасеруємо на пательні і додаємо вершки, доводимо до кипіння. Заливаємо вершковим соусом. І зверху викладаємо тертий сир. Ставимо у духовку на 30 хвилин при температурі 200 ° С.
Запіканка готова. Смачного!)
Млинці
Оладки виходять неймовірно смачними і пишними. А головне те, що готуються вони з простих інгредієнтів:
- Цукор – 1 ст. л.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.;
- Борошно – 2 склянки;
- Рослинна олія – 3-4 ст. л.
Готуємо:
У великій мисці змішуємо цукор, сіль і сухі дріжджі. Додаємо 1,5 склянки (300 мл.) теплої води (близько 40 градусів). Перемішуємо ложкою, щоб цукор, сіль і дріжджі швидше розчинилися. Просіюємо борошно через сито, всипаємо в чашу. Добре розмішуємо віночком, щоб не залишилося грудочок. Тісто має вийти густим та тягнутися.
Накриваємо харчовою плівкою, ставимо в тепле місце на годину. За годину тісто підніметься і стане повітряним. Не перемішуємо його перед тим, як смажити. Розігріваємо невелику кількість олії на пательні на середньому вогні. Викладаємо трохи тіста на поверхню пательні, на кожен оладок приблизно 2 столові ложки тіста. Обсмажуємо з двох сторін по 2-3 хвилини. Вогонь не має бути сильним, бо оладки підгорять і не пропечуться всередині. Додаємо олію у міру потреби. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12 оладок. Подаємо оладки теплими з улюбленим варенням або сиропом. Прикрашаємо ягодами.
Смузі з хурми
Чудовий зимній варіант поживного і смачного смузі.
Інгредієнти:
- Хурма – 1 шт.;
- Банан – 1 шт.;
- Апельсин – 1 шт.;
- Дрібка кориці.
Готуємо:
Стиглий банан очищаємо від шкірки, нарізаємо кільцями, розкладаємо на плоскій поверхні в один шар і ставимо в морозильну камеру на пару годин (можна на ніч).
Хурма для смузі потрібна дуже м'яка. Нарізаємо її, виймаємо кісточки, якщо є. Кладемо у блендер разом з бананом. Вичавлюємо сік з одного апельсина, додаємо дрібку меленої кориці. Збиваємо блендером до однорідної консистенції. За бажанням можна додати трохи мигдалевого молока, щоб досягти більш рідкої консистенції.