.


Вегетаріанські супчики! Ммм, смакота!

1. Суп-пюре з печерицями та картоплею
Інгредієнти на 3 порції:

  • Печериці –5 шт. ;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Цибуля  – одна велика;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія – 1 ½ ст. л.;
  • Вода – 1,1 л.;
  • Вершки 20% – 7 ½ ст. л.;

Готуємо:
Картоплю чистимо, нарізаємо не надто дрібно. Заливаємо картоплю водою так, щоб вона покривала картоплю, солимо, відварюємо до готовності. Цибулю дрібно кришимо. Гриби нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії. Додаємо гриби, трохи солимо. Обсмажуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Потім картоплю (воду зливаємо) і гриби подрібнюємо у блендері. Переливаємо суп у каструлю, додаємо вершки, трохи перчимо. Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо.

2.Сирний крем-суп зі спеціями
Інгредієнти на 3 порції:

  • Картопля – 2 шт.;
  • Морква – ½ шт.;
  • Цибуля ріпчаста – ½ головки;
  • Плавлений сирок – 1 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Куркума – дрібка;
  • Коріандр мелений – дрібка;
  • Петрушка сушена – за смаком;
  • Мускатний горіх – дрібка;
  • Мелений червоний перець – дрібка;
  • Оливкова олія – 2 ч. л.;
  • Насіння гірчиці жовте – дрібка.

Готуємо:
Картоплю нарізаємо кубиками і ставимо варитися. При закипанні води, нарізаний кубиками сирок додаємо у воду і періодично помішуємо.
Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо до золотистого кольору на пательні. Обсмажені цибулю і моркву додаємо в суп, перемішуємо. В кінці варіння додаємо сіль, перець. Збиваємо блендером. Подаємо гарячим!

3.Суп-пюре з баклажанів
Інгредієнти на 3 порції:

  • Баклажани – 450 г;
  • Дрібно нарублений часник – 1 ½ зубчика;
  • Подрібнений свіжий чебрець – за смаком;
  • Оливкова олія – за смаком;
  • Бальзамічний оцет – 1 ½ ч. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Вода – 2 скл.;
  • Сіль – за смаком.

Готуємо:
Очищуємо баклажани від шкірки і нарізаємо напівкруглими скибочками завтовшки приблизно в 1 см. Зубчик часнику очищуємо і подрібнюємо, цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. З гілочок чебрецю обриваємо листя. У невеликій пательні на середньому вогні розігріваємо оливкову олію. Кидаємо скибочки баклажана, чебрець і вливаємо бальзамічний оцет. Перемішуємо і додаємо ще оливкової олії. Обсмажуємо скибочки баклажана з усіх боків. У невеликій каструлі розігріваємо трохи оливкової олії і обсмажуємо на невеликому вогні нарубані цибулю і часник до м'якості (протягом семи-десяти хвилин). Додаємо смажені баклажани, вливаємо воду і доводимо до кипіння. Варимо двадцять хвилин, накривши кришкою. Знімаємо каструлю з вогню і за допомогою блендера перетворюємо її вміст на пюре. А потім, при бажанні, додатково протираємо через сито – для більш повітряної консистенції. Додаємо ще води або бульйону, якщо необхідно. Солимо і перчимо за смаком. Готовий суп можна знову злегка підігріти на вогні, а можна відразу розлити по тарілках – він смачний і гарячим, і теплим. Прикрашаємо кожну порцію листочками чебрецю.


Рейтинг:
(Голосов: 0)
Оценка: 0


Коментарі



Цитата дня

"Вегетаріанство діє як очищення. Коли ви їсте тварин, ви більше під владою закону необхідності. Ви стаєте важкими, вас більше притягує до землі. Якщо ви вегетаріанець, ви легкі, ви більше належите закону витонченості, закону сили, і вас починає притягувати небо" . – ОШО

Популярні статті

Свіжі статті

Огляд вегетаріанських закладів Києва